Κινέζικα | Παιδιών, Ενηλίκων, Επαγγελματιών

Το ιδεόγραμμα για την κινεζική γλώσσα είναι 中文。

Κινέζικα! Η γλώσσα που μιλούν πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο. Τα προγράμματά μας στοχεύουν στην εκμάθηση του γραπτού και προφορικού λόγου, ανάγνωσης και ακουστικής κατανόησης όπως και στην κατανόηση του πολιτισμού και των εθίμων του κινέζικου λαού.

Τα κινέζικα που διδάσκονται είναι τα Mandarin, η επίσημη γλώσσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και την οποία διδάσκονται τα παιδιά στην Κίνα.

Τα βιβλία που ενισχύουν τη διδασκαλία προέρχονται από τις εκδόσεις του Πανεπιστημίου του Πεκίνου. Οι μαθητές εξασκούν τόσο το γραπτό λόγο, όσο και τον προφορικό και ταυτόχρονα παρέχονται πολλαπλά οπτικοακουστικά ερεθίσματα.

Προτεινόμενη διάρκεια διδασκαλίας: 2 ώρες επί 2 φορές την εβδομάδα, προσαρμοζόμενη κάθε φορά στις ανάγκες των μαθητών.

  • Η Κινέζικη γλώσσα είναι η Νο 1 γλώσσα στον Κόσμο.
  • Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι μιλούν κινέζικα.
  • Περισσότεροι άνθρωποι μιλούν Κινέζικα απ’ ότι Αγγλικά.
  • Τα Κινέζικα είναι η ανερχόμενη γλώσσα.
  • Η ζήτηση στον επιχειρηματικό τομέα για τα άτομα που μιλούν Μανδαρινικά Κινέζικα αυξάνεται με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς.
  • Τα Κινέζικα είναι σημαντικά για την καριέρα μου.
  • Η Κίνα θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο άμεσο μέλλον στον παγκόσμιο χάρτη.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι εξετάσεις για το HSK, προσφέρονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και είναι προαιρετικές. Η νέα δομή των εξετάσεων, έγινε σε μία προσπάθεια να εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες των σπουδαστών της Κινεζικής Γλώσσας. Οι εξετάσεις είναι το αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών επιστημόνων διαφόρων πεδίων, όπως καθηγητών, γλωσσολόγων και ψυχολόγων.
Έξι (6) επίπεδα αποτελούν τις γραπτές εξετάσεις και 3 επίπεδα τις προφορικές (αρχάριο-μεσαίο-υψηλό ).

http://www.greece-china.gr

Και ας μην ξεχνάμε, ότι κάθε ξένη γλώσσα που μαθαίνει κάποιος είναι και ένα παράθυρο στο κόσμο που μπορεί να ανοίξει ένα νέο δρόμο στη ζωή του, στην ευτυχία του.

HSK 1

Οι εξεταζόμενοι που είναι σε θέση να περάσουν το HSK (επίπεδο 1) μπορούν να καταλαβαίνουν και να χρησιμοποιούν πολύ απλές κινεζικές φράσεις, να έχουν τα βασικά απαιτούμενα για την επικοινωνία και να διαθέτουν την ικανότητα να επεκτείνουν τις σπουδές τους στην κινεζική. Για την απόκτηση του πρώτου επιπέδου πιστοποίησης, οι σπουδαστές απαιτείται να γνωρίζουν 150 χαρακτήρες (ιδεογράμματα).

HSK 2

Οι εξεταζόμενοι που είναι σε θέση να περάσουν το HSK (επίπεδο 2) κατανοούν τέλεια τα βασικά της κινεζικής και μπορούν να επικοινωνούν σε απλές και καθημερινές περιπτώσεις που απαιτούν μια απλή και ευθεία συνδιαλλαγή πληροφοριών σε οικεία και καθημερινά θέματα. Στο επίπεδο αυτό, οι σπουδαστές απαιτείται να γνωρίζουν 300 χαρακτήρες (ιδεογράμματα).

HSK 3

Οι εξεταζόμενοι που είναι σε θέση να περάσουν το HSK (επίπεδο 3) μπορούν να επικοινωνούν στην κινεζική σε ένα βασικό επίπεδο στις καθημερινές, πανεπιστημιακές και επαγγελματικές ζωές τους. Μπορούν να διαχειριστούν κατά το πλείστον την επικοινωνία στην κινεζική όταν ταξιδεύουν στην Κίνα. Στο επίπεδο αυτό, οι σπουδαστές απαιτείται να γνωρίζουν 600 χαρακτήρες (ιδεογράμματα).

HSK 4

Οι εξεταζόμενοι που είναι σε θέση να περάσουν το HSK (επίπεδο 4) μπορούν να συζητούν στην κινεζική σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και είναι σε θέση να επικοινωνούν αβίαστα με άτομα που ως μητρική τους γλώσσα έχουν την κινεζική. Σε αυτό το επίπεδο, οι σπουδαστές απαιτείται να γνωρίζουν 1.200 χαρακτήρες (ιδεογράμματα).

HSK 5

Οι εξεταζόμενοι που είναι σε θέση να περάσουν το HSK (επίπεδο 5) μπορούν να διαβάζουν κινεζικές εφημερίδες και περιοδικά, να απολαμβάνουν κινεζικές κινηματογραφικές ταινίες και κινεζικά θεατρικά έργα και να δίνουν μια μεγάλη ομιλία στην κινεζική. Στο σημείο αυτό, οι σπουδαστές απαιτείται να γνωρίζουν 2.500 χαρακτήρες (ιδεογράμματα).

HSK 6

Οι εξεταζόμενοι που είναι σε θέση να περάσουν το HSK (επίπεδο 6) μπορούν εύκολα να κατανοήσουν γραπτές και προφορικές πληροφορίες στην κινεζική και να εκφραστούν αποτελεσματικά στην κινεζική, τόσο προφορικώς όσο και γραπτώς. Στο σημείο πλέον αυτό, οι σπουδαστές είναι σε θέση να γνωρίζουν πάνω από 5.000 χαρακτήρες, πολύ περισσότερους δηλαδή από ένα μέσο Κινέζο.

Επιστρόφη στην ΚΟΡΥΦΗ της ΣΕΛΙΔΑΣ